ÇOCUKLARDAN HARRY POTTER'A MEKTUPLAR

  Harry Potter... Neredeyse tüm dünyada tanınan ve sevilen bir kahraman! Onu ve hikayesini bu kadar önemli kılan; çocukları, gençleri, hatta yetişkinleri etkileyen özellikleri neydi? Olağanüstü güçleri mi cesareti, samimiyeti mi? Soruların cevabını Bill Adler'in hazırladığı bu kitapta bulabilirsiniz. 





“Belki de kim bilir, bu kitaptaki mektupların sahiplerinden biri geleceğin J.K.Rowling’i olacak.
 Bu mektupları okuduğunuz zaman, çocukların merakını ve hayal gücünün şiddetini keşfedeceksiniz. (Bill Adler-New York City)”

                                   *          *          *          *          *

“Harry Potter’da en çok sevdiğim şey onun mükemmel olmaması ve arkadaşlarına çok fazla güvenmesi.(Ann-Kaliforniya-12)”

                                   *          *          *          *          *

“Bana çok yabancı olan bir dünyada yaşamana rağmen, seni tanıdığımı hissediyorum. Sanırım sende kendimi görüyorum. Büyü anlamında değil, büyümekte olan bir çocuğun, yaşamın getirdiği sürprizlerle olan mücadelesiyle benzerlik kuruyorum.(Karen-Filipinler-15)”

                                   *          *          *          *          *

“Hogwarts’ın nasıl bir yer olduğunu Harry, Ron ve Hermione’nin kime benzediklerini hayal edebiliyorum. Harry Potter’ın filmi henüz gösterime girmemiş olsa bile, aklımda kendi büyük ekranımı yaratabiliyorum. Bu yüzden kitapları seviyorum.
Anlatmak istediğim elbette o bir büyücü ve tüm bunların yanında o da herhangi birimiz gibi problemleri, mutlulukları ve üzüntüleri olan, aşk ve nefret hisseden bir çocuk. Sanırım tüm bunlar, onu çok büyüleyici yapıyor.(Karen)”
daniel radcliffe - emma watson
                                   *          *          *          *          *

“Sanırım onda en çok sevdiğim şey, cesur olması ve maceraya atılmayı sevmesi ve bunlara rağmen kendini beğenmiş biri olmaması.(Julie-Ohio-12)”

                                   *          *          *          *          *

“O, çocukları daha önce az ya da çok duydukları ama asla görmedikleri bir dünyaya götürüyor. Hayal dünyanızı daha da geliştirmek için serbest bırakıyor. Hayallerinden asla vazgeçmemek ve en uzak yıldıza erişmek için Harry, bütün çocukların örnek alması gereken biri olmalı. Aşman gereken engeller, tırmanmak zorunda olduğun dağlar olabilir. Ama ne olursa olsun, oraya vardığında seni bekleyen ve seven biri mutlaka olacaktır.(Kelly-Teksas-14)”

                                   *          *          *          *          *

“Harry Potter bana, içinde gizemli olayların geçtiği öyküler yazmam için ilham verdi. Kitaplar ayrıca okuldaki dersler gibi yabancı dil (Latince, Fransızca vb.) öğretiyor. Kitapta çok iyi kurgulanmış bulmacalar var ve onları sen biçimlendiriyor ve daha çok okuyorsun.(Nicole-Kaliforniya-13)”
                                   *          *          *          *          *

“Sadakatinden dostluğundan ve cesaretinden dolayı Harry mükemmel bir karakter. İnsanlar Harry’i kendilerine benzediği için sevdiklerini söyleyeceklerdir; ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum onu seviyorlar; çünkü o, onların olmayı isteyeceği her şey.
Gelecekteki kitaplar için bence J.K.R’nin hayal gücü serbest bırakılmalı ve bizim duymak istediklerimiz yüzünden engellenmemeli.(Katie-Missouri-13)”

                                   *          *          *          *          *

“Meydan okuma ve çatışma yaşamın bir parçası ve Harry de ben de bunu olgunlaşamak için vazgeçilmez görüyoruz.(Kristo-Kaliforniya)”

                                   *          *          *          *          *

“Harry’i seviyorum; çünkü her şeyden önce hikâyenin tarzını beğeniyorum. İkinci olarak da çocukluğunu ve gençliğini bildiğim birinin hayatını neden okumaya devam etmeyeyim ki?(Jose-Filipinler)”

                                   *          *          *          *          *

“Bence kimse J.K.Rowling’in kitapları hakkında yorum ya da öneride bulunmamalı. Bence kitaplar kusursuz bir şekilde devam ediyor. Herhangi bir başkası için değil de sadece kendisi için yazdığı sürece bu devam eder. Bazen yazarların ya da grupların çok para kazanmaya başladıkları için kötüleştiğini görüyoruz. Umarım bu en sevdiğimiz yazarın başına gelmez ve zaten geleceğini de sanmıyorum.(Ashleigh-Melbourne Avusturalya-12)”
                                 

                                  ▬        ▬        ▬      

Bu Haftaki Tercihleriniz

kitap performans ödevi

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

GÖR BENİ (Azra KOHEN)

GÖRÜNMEZ KENTLER (Italo CALVİNO)

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)