İLİŞKİLER ÜZERİNE (Neale Donald WALSCH)

“dinliyor -muş gibi, anlıyor -muş gibi, seviyor -muş gibi...” yaparak çevremizde görmek istediğimiz kişileri etrafımıza toplamak mıdır bizim için önemli olan; yoksa kendimiz olup sevdiklerimizi ve sevenlerimizi gönlümüze emanet etmek mi?
Neale Donald Walsch “İlişkiler Üzerine” 


“İlişkiler almak için değil vermek içindir. Ama bir şey almak için vermek değil, gerçekten kim olduğunu fark etmek için vermek.”


                                               * * * * *

“Ne verirsen ver içten bir şekilde ver. Ve asla bir an için bile gerçek ‘sen’i yadsıma. Ve eğer gerçek ‘sen’ o insanı hayatında tutacak kadar yeterli ya da çekici değilse bırak gitsin. Çünkü gerçek ‘sen’i yeterince çekici bulacak biri çıkacaktır. Ve içtenliğinden ötürü böyle biri çıkarsa hayatında kalacak çünkü onu hayatında tutmak için oyun oynamana gerek kalmayacak.”

                                               * * * * *

“Bu göreli yaşamda ancak benden farklı bir şeyler olursa ben olabilirim. Siz bu odada olmazsanız kendim hakkında bir şey öğrenemem.”

                                               * * * * *

“Yalnızca sizde görmek istediğim şeyi kendimde görebilirim. Sizde göremediğim şeyi kendimde asla bulamam; çünkü onun var olduğunu bilemem.”

                                               * * * * *

“Etrafta kimse olmadığında ben, gerçek ben olurum.”

                                               * * * * *

“Bir iş ya da yaşamda herhangi bir şey arayanlara verebileceğim en iyi tavsiye aradıkları şey hakkında iyi bir düşüncelerinin olması. Ancak şunu bilin ki iyi şeyler bazen beklemediğiniz yollarla gelir. Bu gelen enerjileri geri çevirmeyin ya da yetersiz ilan etmeyin.”

                                               * * * * *

“Ancak bu süregelen şeyi yargılamadan ve bir trajedi olarak nitelemeden, ilerlemesine ve olmasına izin verdiğimde beni bir sonra bekleyen şeyi deneyimleyebildim. Öyleyse yaşamımda keşfettim ki evren çok sıra dışı biçimlerde işliyor ve eğer yargılamazsam ve yaptığı şeyi yapmasına izin verir ve olduğu şeyi olursam o zaman her zaman içimde yaşayan huzur ve sevinci bulabilirim.”

                                               * * * * *

“En büyük huzur ve en büyük neşe bunları başkalarına yaşattığımızda deneyimlenir; böyle anlarda tüm zamanların en büyük gizemi ve en büyük sırrına ulaşırım.”

                                               * * * * *

“Bizi öldüren şeyin birbirimizi suçlamak olduğunu gördüğümüzde, bizi öldüren şeyin farklı görüşler değil, bu görüşleri hoş görememek olduğunu gördüğümüzde birbirimizi suçlamayı bırakacağız.”
                                          ▬    ▬      ▬
İlginizi çekebilir:
1.Kişilik Tümüyle İnsan Olabilme Sanatı - Leo Buscaglia
2.Mutluluk Sanatı - Dalai Lama / Howard Cutler

Bu Haftaki Tercihleriniz

kitap performans ödevi

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

GÖRÜNMEZ KENTLER (Italo CALVİNO)

GÖR BENİ (Azra KOHEN)

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)