şubat 2016 haber bülteni - 2

Bugün bambaşka bir yazıyı yayına vermeyi düşünürken “şubat haber bülteni”nin ikincisi sırayı kapıverdi. Kış ve bahar ayları kitaplarla ilgili etkinlikler açısından bayağı yoğun bir dönem. Okul zamanı olmasının da bunda payı var elbette. Bugünkü bültene yarışmalarla başlıyorum. Yarışmaların çoğu önümüzdeki aylarda düzenlenecek; ancak başvuru ve hazırlık süreci sebebiyle bu bültene aldım.










İlk sıradaki yarışma lise öğrencileri için.

KİTAP OKUMA YARIŞMASI:

Bozöyük İMKB Anadolu Lisesi Türkiye Geneli Liselerarası Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın üçüncüsünü düzenliyor. Yarışma için farklı türden beş eser seçilmiş. Eserlerin isimleri, yarışma şartnamesinde sayfa sayıları, türleri ve yayınevleriyle birlikte belirtilmiş. Hangi kitaptan kaç soru sorulacağına yine şartnamede yer verilmiş. Yarışmaya her okul en fazla iki öğrencisiyle ve danışman öğretmenle birlikte katılıyor. 8 Şubat’ta başlayan başvurular 15 Nisan’a kadar devam edecek. Bozöyük Anadolu Lisesi öğrencileri için katılımda sayı sınırlaması yok; ancak ödül ve değerlendirmeler Türkiye genelindeki sıralamaya dâhil edilmeyecek.
Yarışma 20 Mayıs 2016’da Bilecik’te gerçekleştirilecek ve 105 dakika sürecek. Konaklama katılımcılar tarafından karşılanacak olup anlaşmalı otellerde ya da öğretmenevinde 1 gecelik konaklama ücreti tahminen 25-35 TL.  arasında. Konaklama sırasındaki kahvaltı ve yemek ihtiyaçları ise sponsorlar tarafından karşılanacak. Web sayfasında ise önceki yıllarda yapılan organizasyonlardan fotoğraflar ve örnek yarışma soruları var. Ayrıca aklınıza takılabilecek soruların tüm yanıtlarını yine web sayfasında bulabilirsiniz. Katılmak isteyen öğretmen ve öğrencilerimizin şartnameyi dikkatli bir şekilde okumalarını öneririm. 



KÜÇÜK KALEMLER MASAL YAZMA YARIŞMASI:
Yarışma tüm Yatılı Bölge Ortaokulu ve Köy Ortaokullarında okuyan 5. – 8. Sınıf öğrencilerine yönelik. Masallar özgün ve en fazla dört A4 sayfası uzunluğunda olmalı. Yarışmaya son katılım tarihi 25 Mart 2016. 



ÖYKÜ YARIŞMASI:

Düzce il merkezinde bulunan liseler arasında düzenlenecek olan öykü yarışmasına son katılım tarihi 15 Mart 2016. 14 – 19 yaş grubu arasında. 



ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI:
Çanakkale Savaşları’nın 101. yılı sebebiyle düzenlenen bir yarışma. Resmi/ özel lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilere yönelik. Konusu “Çanakkale Savaşları”. Yarışma iki kategoride düzenleniyor. Şiir ve öykü. Eserler, son başvuru tarihi olan 19 Şubat 2016’ya kadar posta yoluyla gönderilmek durumunda. Katılımcılar en fazla bir eserle yarışmaya katılabilirler. Ödüller 18 Mart haftası içinde verilecek, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ailelerinden bir kişiyle birlikte Çanakkale’de ağırlanacak. Ayrıntılı bilgi için yarışmayı düzenleyen kurumun adını tıklamanız yeterli: ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI



LİSELİLER İÇİN EDEBİYAT YARIŞMASI:

Antakya Kültür Temel Lisesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Yarışma Hatay genelindeki örgün eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan tüm lise öğrencilerine açık. Başvurular 15 Şubat – 20 Mart 2016 arasında kurumun internet sitesinden yapılabilir. Yarışmanın ilk aşamasında edebiyat sorularından oluşan 100 soruluk bir test uygulanacak. Bu sınav 9 Nisan 2016’da yapılacak. En yüksek puanı alan beş öğrenci 14 Mayıs 2016’da izleyiciler ve seçici kurul karşısında beş kategoriden oluşan bir yarışmaya katılacaklar. Her iki kategori için de farklı ödüller verilmesi planlanmış. 


Hem öğrenciler hem yetişkinlere yönelik bir yarışma…

5.SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ:

Sarıyer Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyenin katkılarıyla düzenlenen yarışma üç kategoriden oluşuyor. 1.kategori: ortaokul, 2.kategori: lise, 3.kategori: yetişkinler. Yarışmaya sadece bir öyküyle katılabiliyorsunuz. Öykünün konusu serbest. A4 kâğıdıyla en fazla 5 sayfa olmalı. Öyküler Sarıyer Belediyesi kültür merkezine elden ya da posta yoluyla ulaştırılabilir. Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Mart 2016. 




Yetişkinlere yönelik yarışma:

ALTINDAĞ BELEDİYESİ ÖYKÜ YARIŞMASI:
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çerçevesinde gelenekselleşen ve bu yıl 10.su düzenlenecek öykü yarışması. Bu yılın konusu “Kadının Penceresinden Yaşam”. Her yaş ve eğitim seviyesinden kadınlar yarışmaya katılabilir. Son başvuru tarihi 1 Mart 2016. Eserler elden, posta ya da e – posta yoluyla Altındağ Belediyesine iletilebilir. 












NİKÂH ŞEKERİ YERİNE KİTAP:


Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Eskişehirli yazar Selda Davran’ın “Umut Oyunu”  adlı kitabı Ankaralı bir çiftin nikâh töreninde davetlilere nikâh şekeri yerine dağıtılırken, kitabın kapağı da davetiye olarak kullanılmış. Yazardan özel izin alınarak yayıneviyle 600 kitaplık bir anlaşma yapılmış ve yazar da nikâha davet edilerek kitaplarını imzalaması istenmiş. Haberle ilgili ayrıntılı bilgi:UMUT OYUNU

                                          ▬    ▬      ▬


Bu Haftaki Tercihleriniz

kitap performans ödevi

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)

İBNİ SİNA