ocak haber bülteni

Ocak, yeni bir yılın başlangıcı. Ümitlerin filizlendiği, yeni kapıların aralandığı, kışın soğuğuna rağmen umudun içimizi ısıttığı bir ay. Bütün bu güzelliklerinden dolayıdır ki haber bültenine gözüme çarpan hoş haberlerle başlamak istedim bu sefer. Bakalım bu ayki listemde neler var?













KİTAP KUMBARASI:
İlk haber Ağrı’dan. “Kitap Kumbarası” adlı kampanya Ağrı Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sema Kültür Merkezi tarafından başlatılmış. Amaç, kitap okuma oranını yükseltmek. Haberin yayınlandığı ilk tarih Aralık 2016. Bu tarihte kumbaraların bulunduğu üç nokta: Ağrı merkez, İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Tahir Elçi Caddesi. İlerleyen tarihlerde kumbara sayılarının artırılması hedefleniyor.Toplanan kitaplar özellikle köylere gönderilecekmiş. 



KİTAP OKUMA EVİ:
İkinci güzel haberim Gönen’den. Balıkesir’in bu şirin ilçesinde Belediye tarafından “Kitap Okuma Evi” açılmış. Okuma evinde hedeflenen kitap sayısı 10 bin. Şu an için farklı türlerde 3 bin kitap bulunuyor. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü binasının 3. Katında hizmete giren “Kitap Okuma Evi”nde amaç öğrencilere kitap okumayı sevdirmek. Bunun için okuma evinden en çok yararlanan öğrencilerin isimleri belirleniyor. Daha sonra bu öğrencilere ödül verilmesi yapılacak etkinlikler arasında. 






MUHTARIN KİTAP SEVGİSİ:
Şimdi de Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeyiz. Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Harun Karakayış kitaplara olan sevgisi sayesinde güzel bir kampanyaya imza atmış. Amaç, mahallesine kütüphane kazandırmak. Sosyal medya üzerinden kitap toplama kampanyası başlatan muhtar, “Bir kıvılcım da sen çak”diyor. Okuma salonu, kitaplık, kitap bağışı gibi konularda destek olmak isteyenler için işte haberin ayrıntıları: KİTAP KAMPANYASI











ERCİŞLİ EMRAH ŞİİR ÖDÜLÜ:
Van yazarlar ve Şairler Derneği’nin Hayal Bilgisi Edebiyat Dergisi ve Edebiyat Haberleri internet sitesinin işbirliğiyle vereceği bir ödül: Ercişli Emrah Şiir Ödülü. Şiirlerin daha önce hiçbir ortamda yayımlanmamış olması gerekiyor. Başvuru sadece internet üzerinden ve son katılım tarihi: 30 Mart 2017. İlgilenenler için ayrıntılı bilgi: ŞİİR ÖDÜLÜ













CNR:
4. CNR İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı 24 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında. 












JORGE LUİS BORGES:

İstanbul Bilgi Üniversitesinin düzenlediği etkinlik 11 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında 4 hafta sürecek. Eğitimin ücreti 400 TL. 


NAZIM HİKMET:
Bir diğer etkinliğimiz Bursa’dan. Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet adına büyük bir projeye imza atmış. Proje pek çok etkinlik içeriyor. 
                 ▬  ▬

Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

kitap performans ödevi

GÖR BENİ (Azra KOHEN)

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)