şubat 2017 haber bülteni

Bir haber bülteninden daha merhaba!
Bu ay için seçtiğim etkinlikler daha çok mart ayına yönelik. Baharın yaklaştığı günlere doğru ilerlerken, yarışma ve fuarlar da tüm hızıyla devam ediyor. Bakalım bu ayki listemde neler var?












FANZİNEİST FESTİVAL 2017:

21-22-23 Nisan 2017’de ikincisi gerçekleştirilecek herkese açık bir festival. Yurtiçi ve yurtdışından fanzin yayımlayan herkese açık bir organizasyon. FANatic ve magaZINE sözcüklerinin kısaltılmasıyla oluşturulan fanzin, finansal kaynaklardan ve hiyerarşik yapılardan uzak alternatif bir basılı materyaldir. Çeşitli etkinliklerle meraklılarını ağırlayacak festivalde yer almak istiyorsanız son katılım tarihi: 5 Nisan 2017. 

ORHAN KEMAL YILI:

Bursa Nilüfer Belediyesi, kültür ve sanat alanında düzenlediği etkinliklerle öne çıkan isimlerden. 2013 yılından beri her yıl bir yazar adına düzenlenen etkinliklerin bu yılki ismi Orhan Kemal. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü yıl boyunca söyleşiler, atölyeler, yarışmalar, sergiler… düzenleyerek büyük ustayı halkla buluşturacak.











KİTAP KAPAĞI TASARIM YARIŞMASI:

Yukarıda bahsettiğim Orhan Kemal yılına bağlı olarak Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği lise öğrencilerine yönelik bir yarışma. 

KEDİ ÖYKÜLERİ:

Tüm kedi sevenlerin ilgisini çekecek bir yarışma. Eğer bir kediniz varsa, onunla ilgili hoş anılarınızı anlatmak ya da ona olan sevginizi sözcüklere dökmek istiyorsanız tam size göre bir proje. Acele edin; çünkü son katılım tarihi 31 Mart 2017. 











CEMİL KAVUKÇU:

Bursa 15. Kitap Fuarı, 18-26 Mart tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. Fuarın ilk onur konuğu Cemil Kavukçu. Kavukçu’nun yaşamı ve edebiyatı çeşitli etkinlikler sayesinde edebiyatseverlerle buluşacak. 
                                    ▬    ▬      ▬



Bu Haftaki Tercihleriniz

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ (Faruk Nafiz ÇAMLIBEL)

ADSIZ ÜLKE (Alain-FOURNİER)

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ (Emre CANER)

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

ELA GÖZLÜ PARS CELİLE (Osman BALCIGİL)